14 år till salu

Detta är en bok som många av mina vänner har läst, jag tror den är väldigt populär bland tonårstjejer speciellt och det blev rätt tydligt varför efter jag själv läst den. Boken handlar om en ung flicka vid namn Tessan som vid 14 års ålder blir våldtagen och efter det tappar hon uppfattningen om vad som är rätt och riktigt. När hennes kompis föreslår att de ska sälja sex för att tjäna pengar ställer genast Tessan upp, hennes vän gör det bara en gång, men Tessan fortsätter i all hemlighet att träffa äldre män. Ju längre hon håller på desto hårdare män träffar hon, tillslut får hon knappt betalt, men hon bryr sig inte längre om pengarna. Det är något som händer när hon är med en man, hon känner sig behövd, äcklad, men behövd. Allting blir till en ond cirkel som hon omöjligt kan ta sig ur själv, ingen i hennes närhet har någon aning om vad som händer i Tessans liv och medan hennes föräldrar står i köket och lagar mat håller hela Tessans värld på att braka samman.

Det fantastiska med denna boken är att den inte bara visar tonårstidens mörka sidor, utan också hur snabbt det kan gå utför. Detta är helt klart en bok alla ska läsa, men definitivt tonåringar, mest för att veta att det är okej att må dåligt under tonårstiden, och för att få ett facit på att allting kommer ordna till sig i framtiden, så länge man har människor runt sig som gör allt för ens välmående. 
14 år till salu är en skrämmande bok, mestadels för att den handlar om en svensk medelklassflicka i vilket villaområde som helst, en flicka som fram till våldtäkten ägnade sig åt ridning och skolan. Efteråt förändrades hon drastiskt och dras allt längre ner i mörkret. Det allra värsta med boken, är att den är en sann historia, denna vetskap förändrade allting för mig när jag läste boken och boken i sig förändrade min syn på det svenska samhället radikalt. Därför anser jag att detta är en perfekt bok att läsa på stranden medan ni slappar i solen. Bli en del av den hemska sanningen.

Bekännelse

Det har varit väldigt tomt här den senaste tiden, trots att jag har sommarlov, vilket man tycker borde underlätta, men sanningen är faktiskt att jag har hållit på att läsa dessa veckor. En enda bok, Presidentens hustru. Mitt omdöme om boken kommer när den är färdigläst (har fortfarande ungefär hundra sidor kvar) sedan hade jag tänkt att jag skulle börja läsa Mina drömmars stad och skriva en bokrecension på den. Ett boktips ska jag också slänga upp lite senare idag eller imorgon, men fram tills dess har jag fullt upp. Ska försöka skynda mig att läsa klart boken jag håller på med nu och efter det ska här vara fullt av boktips och recensioner igen. Fram tills dess; ta hand om er ♥

- Flyga Drake

“När jag hörde dem insåg jag hur mycket av det som var jag, den jag var, som hade definierats av Baba och de avtryck han hade gjort i människors liv. Ända sedan jag föddes hade jag varit ’Babas son’. Nu var han borta. Baba kunde inte visa mig vägen längre. Jag var tvungen att söka mig fram på egen hand.
Den tanken gjorde mig livrädd.”